Vítá Vás RPSavings s.r.o.

Postupné nákupy energií v kategoriích u elektřiny NN/ VN a zemního plynu MO / SO

Dle aktuálního vývoje cen zemního plynu a elektrické energie na komoditní burze, vše naznačuje tomu, že elektrická energie a zemní plyn se budou postupně dlouhodobě zdražovat. 

 

Do vývoje cen komodit nám často promlouvá aktuální politická situace v Evropě a i ve světě. Nemalou část vývoje cen ovlivňuje i klimatická situace a vývoj počasí.

 

Díky našim zkušenostem s nákupy energií se nám již mnohokrát potvrdilo, že je velmi obtížné stanovit přesný moment, kdy je vhodné provést nákup energií. 

 

Proto nabízíme zákazníkům jednoduché řešení a to je postupný nákup energií na kalendářní rok dopředu. Díky rozložení jednotlivých nákupů energií v kalendářním roce, eliminujeme riziko vysoké ceny. 

 

Celý proces postupného nákupu zpočívá v počáteční soutěži dodavatelů energií o to, jakou jsou schopni nabídnou fixní marži zákazníkovi při postupném nakupování oproti burzovní ceně.

 

Po určení fixní marže a zakotvení této marže ve smlouvě, může zákazník nakupovat dle aktuálního denního vývoje cen na trhu, tedy energetické burze PXE.

 

 

 

 

Elektřina - graf ceny

 

 

 

Po zhodnocení jednotlivých uskutečněných nákupů v roce pak docházíme k výsledku, že průměrná cena dosažená v kalendářním roce může být až o 30% nižší než dosažené cenové špičky v daném kalendářním roce.  

 

Pokud nemáte dostatek času pro každodenní sledování energetické burzy, jsme tu pro Vás. Hlídáme vývoj cen na burze a provádíme jednotlivé nákupy energií za Vás. Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

 

Uvádíme zde aktuální přehled o cenách zemního plynu a elektrické energie na burze PXE ze zdroje KURZY.cz   

 

 

 

PXE - Zemní plyn - graf ceny